Social media kanalen

Mensen zijn steeds meer online actief om informatie te vinden en te delen. Hierbij spelen social media kanalen een belangrijke rol. Bovendien besteden zij daar steeds meer tijd aan. Op welke social mediakanalen zij hun tijd besteden verschilt sterk per leeftijdscategorie en andere kenmerken zoals hun interessegebieden. Met de kennis van welke doelgroepen op welke social mediakanalen actief zijn, adviseren wij onze klanten in hun de keuze van social mediakanalen. Zo zorgen wij ervoor dat zij de voor hen effectiefste social media kanalen inzetten om hun doelgroepen te verleiden om naar hun sites te surfen.

Kiezen van social media kanaal

Voor het kiezen van de effectiefste social mediakanalen kunnen meerdere vragen gesteld worden. Op welke social mediakanalen zijn hun doelgroepen actief? Is de groep actieve gebruikers van deze social mediakanalen groot genoeg? Uitstekend! Maar zijn deze social mediakanalen hierdoor automatisch geschikt voor hun bedrijf? Alleen als zij voor volgers verkrijgen op deze social media kanalen en een waardevolle interactie kunnen aangaan. Ook kan een bedrijf kiezen voor advertenties om zo hun doelgroep te bereiken.

Met de antwoorden op deze vragen adviseren wij onze klanten welke social mediakanalen voor hen geschikt zijn en hoe zij effectief hun doelgroepen kunnen verleiden naar hun sites.

Organische social media bezoekers of advertenties?

Om op een organische manier (dus zonder advertenties) social mediakanalen in te zetten om bezoekers mee te realiseren kan heel effectief zijn. Wel is hier een lange adem en toewijding voor nodig. De kracht van een social mediakanaal neemt namelijk toe naarmate het bedrijf hier meer volgers op heeft. Hier is tijd en inspanning voor nodig. Een keuze voor het inzetten van een social mediakanalen dient daarom zorgvuldig te gebeuren. De social media kanalen worden vaak geïntegreerd in de websites of webshops.

Met betaalde advertenties kunnen bedrijven hun doelgroep bereiken zonder dat zij volgers hebben op dit social mediakanaal. Social mediakanalen weten veel van hun gebruikers. Daarom is het mogelijk om heel gericht betaalde campagnes uit te voeren. Wel verschillen de social mediakanalen sterk in de kenmerken waarmee de advertentie doelgroepen ingesteld kunnen worden voor campagnes.

Alleen de doelgroepen bereiken met advertentiecampagnes is voor vele niet rendabel. Daarom kiezen bedrijven wel soms voor specifiek korte termijn acties voor online advertentie campagnes of als aanvulling op hun organisch verkregen bezoeken.

Belangrijke social mediakanalen

Belangrijke social mediakanalen voor bedrijven op dit moment zijn:

  • Facebook: dit is het populairste social mediakanaal van dit moment. In Nederland heeft Facebook ongeveer 9,6 miljoen gebruikers. Uitstekend geschikt om foto’s, video’s en tekstberichten op te plaatsen. Facebook wordt steeds vaker ingezet door bedrijven. Het is zeer geschikt voor het delen van producten en diensten als daar een persoonlijke tint aan gegeven kan worden of om eigen gemaakte producten en ervaringen te delen.
  • Google+: dit kanaal is een ‘must’ voor alle bedrijven. Niet omdat mensen dit kanaal actief gebruiken als social mediakanaal. Dat gebeurt namelijk nog beperkt. Wel omdat Google de gegevens van een Google+ account gebruikt om informatie bij de zoekresultaten weer te geven. Bovendien beloont Google de inzet van een Google+ account bij websites met het verhogen van de positie in Google zoekresultaten. Tevens toont Google+ recensies bij de Google zoekresultaten. Dit heeft een enorme impact of de online bezoekers bij Google zoekresultaten wel of niet op een link klikken.
  • Instagram: dit kanaal is vooral populair onder jongeren en sterk groeiend. Berichten worden hier veel gedeeld en bekeken en is daarmee een geduchte concurrente bij jongeren voor Facebook.
  • LinkedIn: dit kanaal is vooral geschikt om op een simpele manier in contact blijven met (ex) werknemers, klanten en partners. LinkedIn zorgt ervoor dat mensen zich kunnen profileren en gevonden worden op basis van werkervaring en expertise. Zo kunnen mensen in verschillende groepen gemakkelijk met elkaar kennisdelen en discussies voeren. Voor bedrijven met consultancy diensten aan bedrijven is dit social mediakanaal geschikt.
  • Twitter: dit kanaal heeft veel gebruikers. Het is gebruikersvriendelijk en er kunnen snel korte berichten op verstuurd worden. Het blijft een veel gebruikt kanaal, maar krijgt steeds meer concurrentie van andere kanalen zoals Facebook en Whatsapp.
  • Youtube: dit videoplatform is met Facebook het grootste social mediakanaal. Na Google wordt dit ook het meest gebruikt om iets op te zoeken. Google geeft in zijn zoekresultaten steeds meer aandacht aan video’s. Het is daarmee een uitstekend social mediakanaal om doelgroepen te bereiken. Echter, om goede video’s te kunnen plaatsen wordt in vergelijking met de andere social mediakanalen vaak meer geld besteed of worden de video’s in eigen productie gemaakt. Adverteren is relatief duur.
Inschrijven voor nieuwsbrief
Bedrijfsinformatie
Weverstede 51A
3431 JS Nieuwegein
Utrecht, Nederland
Tel: 030-7431143
Email: info@succes.media
Kvk: 58408495

Privacy beleid

Cookie beleid

Algemene voorwaarden

Facebook